3F København melder sig ind i Medborgerne

3F København har stærke rødder på Nørrebro og Nordvest, og har altid været engageret i lokalsamfundet. Nu fortsætter dette engagement igennem Medborgerne.

3F København er Danmarks største lokalafdeling af 3F, der igen er Danmarks største fagforbund. 3F organiserer over 18.000 medlemmer på tværs en lang række brancher – både offentligt og privat – i København og Frederiksberg kommuner (samt for visse brancher også i nogle af forstadskommunerne).

3F København og de gamle fagforeninger, som den i dag samler, har igennem mange år haft hovedsæde på Nørrebro og nu Nordvest. Og deres stolte historie trækker linjer helt tilbage til Dansk Arbejdsmandsforbund, der blev stiftet af M.C. Lyngsie i 1897. Den selvsamme Lyngsie, som Lyngsies Plads ved Nørrebro Station er opkaldt efter.

 

2018-02-28_10.01.19.jpg

Bjarne Høpner, formand for 3F København, modtager medlemsbeviset af Medborgernes forkvinde Ruth Gøjsen.

 

Bjarne Høpner, der er formand for 3F København, begrunder indmeldelsen i Medborgerne med, at der i foreningens love står indskrevet, at man skal være en aktiv del af lokalsamfundet. Det har 3F København altid gjort, og derfor ser han medlemskabet af Medborgerne som en naturlig forlængelse af dette engagement. Det er en god mulighed for at styrke relationerne til de øvrige lokale foreninger og fællesskaber og være med til at sikre, at udviklingen på Nørrebro og i Nordvest kommer alle i kvarteret til gode.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates