Busstoppestedet tilbage i Lundtoftegade

I mange år har bussen i Lundtoftegade stoppet tre steder. Nu har omlægninger gjort, at der kun er der et stop - ud for Fakta, tæt på Borups Plads. I den anden retning skal man helt op til Nørrebro station for at komme af eller på bussen. Det er beboerne kede af - de savner deres busstoppested, for det er langt at gå for mange, blandt andet ældre, dårligt gående og beboere med småbørn. 

Beboere kan have svært ved at komme til lægen, og nogle kan ikke bære deres varer hjem, hvis de for eksempel har været i Føtex eller Nørrebro Bycenter. Det er langt at gå for forældre med børn, der skal i institutioner, og nogle har svært ved at deltage i fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. Alt i alt betyder det både besvær og afsavn, at der ikke længere er et stoppested i Lundtoftegade. 

Sådan lyder indstillingen fra Afdelingsbestyrelsen i AKB Lundtoftegade, herunder de øvrige, interne fællesskaber i Lundtoftegade samt HK Service Hovedstaden, der indstiller sagen. Fik du ikke set indstillingsvideoen på FB, kan du se den her.

Aktioner i 2021

Savner du også bussen? Og vil du fortælle de ansvarlige hvordan genetablering af det nedlagte busstoppested vil gøre dit liv lettere?'Busgruppen' i Lundtoftegade samler postkort ind til at sende til de ansvarlige i kommunen, Regionen og Movia. Vi du skrive et kort, samle flere postkort med hilsner og beretninger, så skriv til os på [email protected]. Så sætter vi dig i kontakt med gruppen og sørger for, du får postkort. Lørdag den 14. august 2021 vil busgruppen desuden samle postkort ind ved Familiefestivalen i Lundtoftegade - så hvis du kigger forbi, kan du møde dem og skrive på/få postkort!

Jo tydeligere, vi gør opmærksom på behovet, jo lettere er det for dem, at træffe beslutning om at genetablere busstoppestedet. Derfor har gruppen etableret en Facebook-gruppe, som både skal vise de ansvarlige, at der er mange, som har behov for stoppestedet, og hvor du også kan finde informationer om møder, aktioner og aktiviteter. Meld dig ind i gruppen her

Vil du mere?

Har du og dit eventuelle fællesskab lyst til at være med til at få busstoppestedet tilbage på Lundtoftegade? I kan deltage på mange forskellige måder sammen med andre fællesskaber blandt Medborgernes medlemmer og andre lokale fællesskaber? Så kontakt os endelig på [email protected] eller tlf 49 40 71 58/29 87 03 59 - så finde ud af, hvordan I bedst kan deltage. 

Vi opdaterer løbende siden her for nye aktioner og måder at deltage på.

Showing 1 reaction

Please check your e-mail for a link to activate your account.
  • Gitte Ballenstedt
    published this page in Mærkesager 2021-08-09 10:45:26 +0200

Vær med Spred budskabet

get updates