Velkommen til Medborgernes første medlemsorganisation

D. 4. november holdt vi fredagssalon og præsenterede vores første medlemsorganisation...

"En vildt spændende og inspirerende eftermiddag! Jeg har mødt en masse fantastiske folk fra forskellige organisationer hér i København NV, som alle håber at gøre en forskel for vores lokalområde!" Sådan skrev Thomas Skov Laugesen, der til daglig er præst hos Kirken i Kulturcenteret, på facebook fredag aften efter Medborgernes fyraftenssalon.

Med hashtags #strongertogether, #differencemakers og #brighterfutureawaits fastfrøs Thomas den sitrende følelse af at være del af noget større end én selv: styrken og forandringspotentialet i at være en gruppe engagerede borgere, som ønsker at skabe et bedre samfund på tværs af civilsamfundets mangfoldige interessefællesskaber.

Her samledes gode folk fra bl.a. Professionshøjskolen Metropol, Dansk Islamisk Center, Miljøbevægelsen NOAH, Ressourcecenter Ydre Nørrebro, Bispeparken og Kirken i Kulturcenteret, der alle trodsede november-regnen for at fejre fælles handlekraft, lokalt samarbejde og Medborgernes første officielle medlemsorganisation, Fritidsakademiet.

Denne fredag var Fritidsakademiet repræsenteret af eleverne Moa og Yigit og daglig leder Mudi Jarkass, som fik overrakt Medborgernes første medlemsbevis:

1104medborgerne_7740-600x400.jpg

Fritidsakademiet er en socialøkonomisk virksomhed på Nørrebro, som kan se fidusen i indgå i en lokal borgeralliance. Hos Fritidsakademiet lærer unge fra udsatte boligområder arbejdsmarkedets spilleregler, som klæder dem på til fritidsjobs og sikrer dem en god start på voksenlivet. Ifølge Mudi styrker Medborgerne Fritidsakademiets arbejde for at skabe endnu flere muligheder for byens unge gennem borgeralliancens ledertræning og relationsopbygning.

Hér vil de unge kunne erfare, hvordan det er muligt at tage styring over egen by og sidde med ved bordet, når beslutningerne tages. Med deres medlemskab er Mudi, Moa, Yigit og resten af Fritidsakademiet frontløbere for et handlekraftigt lokalsamfund, hvor organiseret mangfoldighed gør medlemmerne i stand til at udfordre det gældende på en måde, som skaber forandring.

IMG_7688-600x400.jpg

Næste skridt for Medborgerne er at forberede en 'lyttekampagne', hvor Fritidsakademiet og de øvrige lokale organisationer i fællesskab lytter sig frem til et samlet billede af de problemstillinger, der præger Nørrebro-Nordvest – og som de i fællesskab ønsker at handle på. Kampagnen løber fra januar til april, og afsluttes med internt møde i slut-april, hvor medlemsorganisationerne vælger de mærkesager, alliancen vil tage handling på.

Denne beslutningsproces har Fritidsakademiet netop sikret sig indflydelse på. Hvis du og din organisation også ønsker at være med til at sætte præg på jeres by, og er nysgerrige på, hvad det indebærer at være en del af en lokal borgeralliance, så kontakt Andreas eller Natasha for at høre nærmere.

Tak til alle fredagens deltagere for at gøre eftermiddagen til en livlig og stimulerende oplevelse! Og tak til Kirken i Kulturcenteret for gæstfri og hyggelige omgivelser.

Stay tuned...

 

Tekst af Anne Berg, der er i virksomhedspraktik hos Medborgerne.

Billeder af Steve McFarland.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates