Nørrebro Beboeraktion 1973-1980: Handling giver forvandling!

”Vi kan snakke herfra og til evigheden, men hvis vi bliver ved med bare at snakke, så sker der ikke en pind!”
 
Medborgerne står på skuldrene af tidligere tiders handlekraftige fællesskaber på Nørrebro. For 45 år siden organiserede en gruppe borgere sig om et tilsvarende initiativ i Nørrebro Beboeraktion. I en tid hvor bolighajer og kommunal moderniseringspolitik satte sit præg på bydelen, opstod der et behov for at skabe et rum, hvor engagerede borgere kunne samles og samarbejde om at vise beslutningstagerne, at et levende byliv ikke kan gennemtvinges oppe fra og ned.

Vi har interviewet Claus Engelund, der var en af de gamle beboeraktivister, om magten i sammenhold og de gode intentioner, som ikke må drukne i ord. Det er en sindssygt inspirerende historie. Lyt med her!

Claus var forsanger i bandet Handling Gir Forvandling, der var en central del af Nørrebro Beboeraktions arbejde.

Lyt med og lad dig inspirere af Claus’ historie om, hvordan en lille gruppe borgere skabte Stengade 30 gennem kreativ fælles handling og vedholdende møder med Københavns Kommune. Og hør hvordan slaget om Byggeren afhang af en velplanlagt crowdfunded tur til Grækenland:
 

 
Drømmer du om at kunne fortælle lige så gribende og inspirerende historier som Claus?

Så husk at Medborgernes lyttekampagne ’3000 stemmer fra Nørrebro-Nordvest’ lige nu sender følehorn ud i et mangfoldigt netværk af lokale organisationer. Kampagnen danner grundlag for, at den spirende borgeralliance kan identificere og tage handling på de problemstillinger, der præger området.

Hvis du og din organisation vil have indflydelse på udvælgelsen af sager og sætte et præg på jeres by, så kontakt Andreas eller Natasha for at høre mere om, hvad det vil sige at være en del af Medborgerne.

Musikken i indslaget er fra albummet Natkaravanen (Handling Gir Forvandling) og en akustisk indspillet version af Byggerens Sang (Byens Drifter).

 

HGF_Ved_Byggeren.JPG

Bandmedlemmerne fra Handling Gir Forvandling foran Byggerens rækværk med Claus Engelund siddende forrest. Bag byggelegepladsen ses bygningerne på Stengade.

 

Dette er første indlæg i en serie historier om lokalorganisering på Nørrebro-Nordvest. Hver fredag i de kommende uger vil vi fortælle historien bag nogle af de handlekraftige lokale borgerinitiativer, der har formet vores kvarter. Stay tuned...

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates