Kommunikationspraktik: Tænder du på civilsamfund, lokal handlekraft og styrken i mangfoldighed?

Vil du have en kommunikationspraktik, som er med til at give mennesker slagkraft til at tage hånd om deres eget liv og finde løsninger på deres fælles udfordringer? Så skal du være Medborgernes kommunikationspraktikant i foråret 2021.

Hvem er vi?

MEDBORGERNE er en borgeralliance, som indtil videre er aktive i Københavns Nørrebro og Nordvest-kvarter. Vi består af lokale fællesskaber, lige fra foreninger og beboersammenslutninger til skoler, kirker og moskéer. Vi organiserer os, så vi sammen kan løse de lokale problemer, der berører os alle, men som ingen af os kan løse alene, men som vi kan løse i flok – ikke på trods af, men i kraft af vores forskellighed. Metoden, vi bruger, hedder community organising - lidt groft kan det forklares som en slags borgerlobbyisme, hvor borgerne selv afdækker og vælger, hvilke udfordringer, hele alliancen skal arbejde sammen om at løse. Du kan læse mere på medborgerne.dk

Hvem er du?

Du har et hjerte, der brænder for de mindst repræsenterede, og du vil gerne bruge din faglighed til at give et løft til dem, der har mest behov. Du synes at civilsamfundet rykker for vildt, og du har måske en fremtidsdrøm om et kommunkationsjob i en NGO eller lignende. Du har interesse for - og kompetencer inden for branding og imagepleje, men ikke nødvendigvis i kommerciel sammenhæng. Du er iderig, selvstændig og er ikke bange for at kaste dig ud i ting. Du er struktureret, god til at holde aftaler og have gang i flere opgaver på samme tid. Du kan møde og arbejde med alle slags mennesker på tværs af sprog, kultur og religion.

Dine primære opgaver vil være at:

 • Drive og udvikle Medborgernes tilstedeværelse på sociale medier (FB, Insta - vi har også en ambition om twitter) 
 • Producere indhold til og give vores hjemmeside en hårdt tiltrængt overhaling - du får tæt på frie hænder!
 • Producere materialer (flyers, invitationer, oversigter mv.) til vores medlemmer og aktionsdeltagere.
 • Dokumentere (foto og video - alt efter dine evner og lyster) relevante aktiviteter - selvfølgelig som en del af indholdsproduktionen til vores digitale platforme, men også til brug for rapportering og egne opsamlinger.
 • I mindre omfang - og hvis du er frisk - udføre pressearbejde i forbindelse med vores konkrete sager og kampagner, og ved andre givne muligheder for at markere os.

Vi har en spritny strategi for blandt andet kommunikation lige rundt om hjørnet, og du får rig mulighed for at give input til udmøntning af den!

Dine kompetencer:

 • Du er i gang med en kandidat eller bachelor med andet relevant erfaring i bagagen inden for kommunikation/formidling/journalistik
 • Du har god forståelse for målgrupper og tilpasning af platform/kanal og indhold herefter
 • Du besidder veloplagte og skarpe formidlingsevner - gerne på video eller grafik - også gerne foto (primært til SoMe-brug)
 • Hvis du kan navigere i simpelt CMS system, gør det heller ikke noget  - og ellers at du har lyst til at lære det.
 • Har du kendskab til pressearbejde er det en fordel, men ikke et must

Det får du ud af at være praktikant hos os: 

 • Du bidrager til noget virkelig meningsfuldt, som gør en forskel for rigtig mange
 • Du får stort frirum og muligheder for udfolde egne ideer, udvikle din egen faglighed og sætte dit fingeraftryk i udviklingen af vores kommunikation
 • Du modtager kvalificeret sparring og vejledning undervejs i mange forskellige genrer og formater
 • Du får verdens mest diverse, søde og sjove kollegaer i en afvekslende og aldrig kedelig hverdag

Ansøgning, frist og yderligere info:

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til sekretariatsleder Gitte Ballenstedt på tlf 49 40 71 58.

 Send en motiveret ansøgning samt relevante bilag i en samlet pdf-fil med overskriften “praktikant foråret 2021” til [email protected] senest 9. december 2021. Vi afholder samtaler i uge 51.

Showing 1 reaction

Please check your e-mail for a link to activate your account.
 • Gitte Ballenstedt
  published this page in Nyheder 2020-11-20 07:56:50 +0100

Vær med Spred budskabet

get updates