Lyset bliver tændt på Nørrebro Station

Vi har opnået det første af vores tre krav i vores Tryg Nørrebro Station-kampagne: I går begyndte BaneDanmark at opsætte lys under højbanen foran stationen.

1. Belysning ✔️Lyset bliver tændt senest fredag. Denne sejr er resultatet af 1218 lokale borgeres opbakning. Og det understreger, at organiserede borgere med en plan kan skabe forandringer lokalt. 💪

Vi fortsætter arbejdet med de øvrige to krav til at få øget trygheden omkring Nørrebro Station:

2. Adgang til toiletter

I mandags var vores forhandlingsteam på besøg hos Niels A Dam, der som chef for DSB Ejendomme har ansvaret for Nørrebro Station. Vi overrakte ham de 1218 underskrifter, som vi har indsamlet i løbet af den sidste måned, sammen med et særligt julekort:

DSB.jpg
Fra venstre: Niels A Dam (DSB Ejendomme) og Medborgernes forhandlingsteam: Palle Flyger, Lena Boel, Mikael Lauring, Camilla Hovgaard, Andreas Lloyd og Pernille Rosengaard.

På "kortet" står der:

Kære Niels,
til jul ønsker vi os, at du åbner toiletterne på Nørrebro Station.
Julehilsener fra 1218 medborgere fra Nørrebro-Nordvest

På mødet meddelte Niels A Dam, at han gerne vil åbne toiletterne, såfremt Københavns Kommune vil stå for driften. Så vores næste skridt er at mødes med den nye Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen for at snakke om kommunens planer for udviklingen af området om Nørrebro Station. Hun deltog i vores store forsamling i Nørrebrohallen i september, hvor hun forpligtede sig på at samarbejde med os – bl.a. om vores mærkesag med Trygge Gader.

3. Bedre vedligehold

Niels A Dam lovede, at Nørrebro Station vil få et vedligeholdsmæssigt løft i forbindelse med at Metroen åbner i 2019, og vi pressede på for at få DSB til at prioritere ressourcer til at gøre stationsbygningen til et mere indbydende rum, der inviterer til ophold fremfor hærværk. Vi er ligeledes ved at undersøge mulighederne for at få udsmykket bropillerne under højbanen på en måde, der afspejler kvarteret.


Vær med!

Men vores ambitioner går langt videre end disse første tre krav. Vi ønsker et generelt løft af hele området omkring Nørrebro Station, så det bliver et naturligt samlingspunkt, som vi kan være stolte af i vores kvarter.
Hvis du vil være med til at arbejde for dette, så kom med på vores næste kampagnemøde: Onsdag d. 10. januar kl. 16.30 på Bygmestervej 10. Vi starter med en intro og formøde for nye interesserede kl. 16, så kan du få hele baggrundshistorien, inden selve mødet går i gang. Meld dig til her.

Derudover kan vi kun ønske jer alle en glædelig juletid og et godt nytår!
Vi ses i 2018 til meget mere medborger-action! 😀

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates