Vi vil ha' busstoppestedet tilbage i Lundtoftegade

Årets mærkesag blandt Medborgernes voksenfællesskaber er fundet. Et sikkert flertal stemte for sagen 'Busstoppested i Lundtoftegade.' Samtidig har byens ungefællesskaber peget på hele to sager, som de sammen vil arbejde for i den kommende tid: 'Pigeklubber og Ungecentre' samt 'Tryghed og tillid i mødet med' Politiet 

I mange år har bussen i Lundtoftegade stoppet tre steder. Nu har omlægninger gjort, at der kun er der et stop - ud for Fakta, tæt på Borups Plads. I den anden retning skal man helt op til Nørrebro station for at komme af eller på bussen. Det er beboerne kede af - de savner deres busstoppested, for det er langt at gå for mange, blandt andet ældre, dårligt gående og beboere med småbørn. 

Beboere kan have svært ved at komme til lægen, og nogle kan ikke bære deres varer hjem, hvis de for eksempel har været i Føtex eller Nørrebro Bycenter. Det er langt at gå for forældre med børn, der skal i institutioner, og nogle har svært ved at deltage i fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. Alt i alt betyder det både besvær og afsavn, at der ikke længere er et stoppested i Lundtoftegade. 

Sådan lyder indstillingen fra Afdelingsbestyrelsen i AKB Lundtoftegade, herunder de øvrige, interne fællesskaber i Lundtoftegade samt HK Service Hovedstaden, der indstiller sagen. Fik du ikke set indstillingsvideoen på FB, kan du se den her.

To udfordringer fylder for unge

85 unge har sat ord på de mange ting, der lægger et stort pres på dem i deres hverdag. Medborgerne har henover sommer og efterår holdt workshops med en række af ungefællesskaber,  og på alle workshops blev de to udfordringer nævnt. Efter jul lægges alle kræfter ind på at finde gode løsninger på dem.

Endnu en sag i støbeskeen

Medborgernes fællesskaber indstillede endnu en mærkesag - nemlig 'Bedre behandling af minoriteter' med indstillingen:

'Det er desværre ikke nyt, at måden, man taler om etniske minoriteter i samfundet ofte er uforsonlig, hård og ekskluderende. Det påvirker mange fællesskaber og borgere med anden etnisk baggrund end dansk, og det er en psykisk belastning. Borgere med minoritetsbaggrund er bekymrede for deres børns fremtid, uddannelse, adgang til arbejdsmarkedet. De frygter for deres egen retssikkerhed og muligheder for at udøve deres religion i fred. 

Derfor er der et bredt ønske om bedre dialog og formidling omkring kulturelle forskelle og misforståelser. Det kan for eksempel ske gennem dialog med workshops og kurser til politikere, uddannelsesinstitutioner og kampagner med fokus på bedre samvær og samhørighed i lokalsamfundet. Det er noget, der vil gavne mange borgere på Nørrebro og i NV.'

Sagen blev indstillet af Afro Danish Collective og Imam Ali Moskeen.

Den sag er også god og vigtig sag, men mere abstrakt og lidt sværere at gå til, som den ser ud nu. Derfor vil Medborgerne arbejde videre sammen med fællesskaber, der har indstillet og stemt på sagen og alle andre interesserede, om at gøre den endnu mere konkret - så den også kan køre i en kampagne, når den er klar til det.

Du og dit fællesskab kan også nå at være med i arbejdet med alle sagerne - en, flere eller dem alle! Skriv til os, hvis I vil bidrage med viden, gode eksempler, jeres tid, arbejdskraft eller andre værdifulde ressourcer, så vi kan sikre en god og bæredygtig løsning!

Showing 1 reaction

Please check your e-mail for a link to activate your account.
  • Gitte Ballenstedt
    published this page in Nyheder 2020-12-14 08:51:36 +0100

Vær med Spred budskabet

get updates