5 tal og 5 billeder fra Medborgernes 2017

2017 har været Medborgernes første år. Det har været spændende, udfordrende og meget lærerigt og vi er nået langt siden vi annoncerede vores lyttekampagne til vores nytårskur tilbage i januar.

Vi har samlet 5 tal, 5 billeder og en video, der viser lidt af, hvad vi har nået i løbet af 2017. Vi glæder os til meget mere medborger-action på Nørrebro og Nordvest i 2018! 💪

1218

underskrifter til
#TrygNørrebroStation

Her i efteråret satte vi gang i vores første kampagne: Tryg Nørrebro Station. Kampagneteamet definerede tre klare krav til forbedringer, der kan øge trygheden ved stationen, og fik opbakning fra over 1200 lokale borgere. Her til morgen er BaneDanmarks elektrikere gået i gang med at sætte midlertidig belysning op under højbanen, og i mødtes vi med Niels A Dam, der som chef for DSB Ejendomme har ansvaret for stationen, og gav ham en tidlig julegave og forpligtede ham på at åbne stationens toiletter, så vi kan få en tryg og lugtfri station:

DSB.jpg

430
medborgere samlet
i NørrebrohallenNB0018.jpgMedborgerne blev for alvor sat på det kommunalpolitiske landkort, da vi i september var mere end 430 borgere fra op mod 100 forskellige lokale fællesskaber samlet i Nørrebrohallen til Stemmer fra Nørrebro-Nordvest, der bl.a. forpligtede tre af de nye borgmestre til et samarbejde over de kommende fire år. Se en lille stemningsvideo fra dagen her:

11
nye medlemmer
af Medborgerne

medlemmer_2017.001.jpg

I løbet af 2017 har vi fået 11 nye medlemsorganisationer med om bord, siden Fritidsakademiet meldte sig som de første i efteråret 2016. Vi kan nu med stolthed sige, at vi er en bredt forankret og bredt repræsenteret alliance af lokale fællesskaber. Og vi glæder os til at styrke samarbejdet, relationerne og fællesskabet på tværs i de kommende år. Se mere om vores medlemsorganisationer her.

 

3
mærkesager

maerkesager.jpg
Vi startede året med lyttekampagnen "3000 Stemmer fra Nørrebro/Nordvest", der i maj mundede ud et mærkesagsvalg i Imam Ali Moskeen. Her valgte vores medlemmer Medborgernes første tre mærkesager: Trygge gader, Mangfoldigt børneliv og Flere frirum til unge – både under og over 18 år. Læs mere om vores mærkesager her.

 

77
træningsdeltagere

2017-01-22_16.06.30.jpg
En vigtig del af Medborgernes arbejde går på at styrke lokale borgeres lederskab og handlekraft. I løbet af året har vi haft i alt 77 deltagere på kortere og længere træningsforløb.
Læs mere om vores træningsforløb – og giv besked, hvis du er interesseret i at komme med på et træningsforløb.

 
Vi glæder os til et endnu mere slagkraftigt 2018!

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates