Nørrebro/NV står sammen om fritidsjobs

JOBDAY

JOBDAY er et skridt i kampagnen, Fælles om Fritidsjobs, som arbejder for bedre og flere fritidsjob på Nørrebro/NV. Foto:Tine Marie Pedersen

Unge mellem 15-17 år fra boligområder tilknyttet helhedsplanerne på Nørrebro og NV, stimlede sammen lørdag d. 6. april. Omdrejningspunktet var den alternative jobsamtale, hvor Københavns Professionshøjskole, Føtex Mimersgade og Kaffehuset AnnaMona indgik, og nye jobmuligheder blev skabt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aTYSpCJcYek

Der mangler fritidsjob til unge på Nørrebro. Vi ved, at rigtig mange unge gerne vil have et fritidsjob, men de har svært ved at finde det. JOBDAY gav de unge mulighed for at vise hvad de kan.

 

'Jeg er med på JOBDAY fordi jeg synes det er virkelig fedt at have et fritidsjob som ung,’ fortæller 15-årige Hanin. Maximillian stemmer i ‘Jeg er med på JOBDAY for at steppe op for de unge, og vise at vi også kan noget.’’ Foto: Tine Marie Pedersen

Samtidig oplever flere arbejdsgivere en stor udskiftning blandt deres unge ansatte. JOBDAY har derfor blandt andet haft til formål, at styrke relationen mellem ung og arbejdsgiver. Både for at gøre det nemmere for den unge at gribe telefonen og melde sig syg istedet for at blive væk fra sin vagt, og for at give arbejdsgiveren et indblik i, hvordan det er at være i sit første job, og de mange spørgsmål man ikke altid får besvaret i løbet af en almindelig jobsamtale.

Rose fra Føtex fortæller, ‘JOBDAY har været en fantastisk mulighed for at møde de seje unge fra området. De unge jeg har med idag, virker rigtig glade og jeg er super imponeret over deres initiativ!’

Et stort skulderklap til alle fritidsjobvejledere og forældre, der har været motoren på arbejdet omkring JOBDAY, til arbejdsgiverne der sprang ud i en hel ny tilgang til unge og arbejde, og ikke mindst til de unge, som med stort gå på-mod tog dagens arbejdsopgaver på sig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fælles om fritidsjob er en kampagne startet af Medborgernes medlemsorganisationer FRAK og HK, og støttet af Tuborgfondet.

Er du nysgerrig på at høre mere, er du velkommen til at kontakte Tea på [email protected]Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates