Natasha Al-Hariri

NatashaAl-Hariri_profil-1.jpg

Profil

Uddannet jurist med speciale i udlændingeret og menneskerettigheder. Medlem af Rådet for Etniske Minoriteter. Bestyrelsesmedlem i Refugees Welcome. Tidl. forkvinde for Nydansk Ungdomsråd. 

Hvorfor er du med i Medborgerne?

Da jeg kom til Danmark i 1989 som flygtning med min familie, blev vi placeret i Gentofte kommune blandt ressourcestærke borgere, der havde overskuddet til at tage min familie og jeg i hånden. Vi blev vist vejen til foreningslivet og god integration. Det skulle komme til at betyde alverden for os. Og jeg vidste først sent i mine teenageår, hvor heldig jeg var at bo hvor jeg boede. 

Da jeg efter gymnasiet fik langt større kendskab til verden udenfor Hellerup, gik det op for mig hvor massivt samfundet havde svigtet. Men også, hvor vigtigt de lokale fællesskaber er. Med dem kan vi både bygge mennesker op fra bunden, og hive dem ned fra toppen. Siden da har jeg arbejdet med mennesker, i et forsøg på at være anerkendende samtidig med at turde stille krav. For det er når vi stiller krav til hinanden, og vi forventer noget af hinanden, at man virkelig kan mærke vi er medborgere.

Jeg er med i Medborgerne, fordi jeg tror på at borgerne har magten til at trække Danmark i den retning de ønsker. Men de skal ikke nøjes med at ønske og drømme, de skal også turde gøre noget aktivt for at skabe den ændring.


Vær med Spred budskabet

get updates