Andreas Lloyd

andreas-portrait1

Profil
Uddannet antropolog. Selvstændig konsulent. Medstifter af Samfundslaboratoriet Borgerlyst, og en af de bærende kræfter bag Københavns Fødevarefællesskab. Forfatter til bogen Borgerlyst – handlekraft i hverdagen sammen med Nadja Pass.

Telefon: 30 25 30 49
Mail: [email protected]

Hvorfor er du med i Medborgerne?
Mine forældre har altid været aktivister, og derhjemme har der altid været plads til at snakke og drømme om, hvordan samfundet kan udvikles for det fælles bedste.

Derfor har jeg også selv engageret mig i handlekraftige fællesskaber, der søger at vise hvordan vi kan gøre disse drømme til virkelighed: Open source software-bevægelsen, der arbejder for at gøre software fri og sikker for alle at bruge og videreudvikle. De danske fødevarefællesskaber, der arbejder for at sikre økologi til alle – til priser, der er fair både for forbrugerne og for landmændene. Og Borgerlyst – et samfundslaboratorium, der arbejder for at gøre det lettere og sjovere for flere at engagere sig i samfundet.

Men efterhånden har jeg indset, at selvom disse fællesskaber er handlekraftige, så er de også præget af en idealistisk uvillighed til at forholde sig til det, der er den allermest grundlæggende forudsætning for at skabe bæredygtige sociale forandringer: Magt.

Vi er ofte bange for ordet magt, fordi det lyder som at tvinge ting ned over hovedet på folk. Men i sin essens er magt blot evnen til at skabe forandringer. Hvis vi undlader at forholde os til magt, så overlader vi den bare til andre, der ikke er bange for at tage den.

Jeg arbejder med community organising, fordi det er en tilgang, der forholder sig befriende ærligt til magt. Fordi det handler om at styrke denne demokratiske handlekraft og vække troen på, at vi alle kan være med til at gøre drømmen om et retfærdigt, bæredygtigt og værdigt samfund til virkelighed.