Medborgerne søger engageret og visionær sekretariatsleder

Vil du være med til at lede en unik borgeralliance, og gøre den til en magtfaktor for større lighed og værdighed for alle Københavns medborgere? Vil du arbejde for stærkere fællesskab og handlekraft ved at opbygge en magtfuld borgeralliance? Så er du måske den leder, vi søger!

Foreningen Medborgerne arbejder lokalt på Nørrebro-Nordvest med at opbygge en handlekraftig borgeralliance og søger en daglig sekretariatsleder til at lede den fortsatte drift og udvikling af foreningens arbejde. Stillingen er en fuldtidsstilling med start 1. april 2018.

Over de sidste 2 år har Medborgerne med støtte fra Tryg Fonden opbygget en mangfoldig lokal borgeralliance på Nørrebro-Nordvest inspireret af den amerikanske community organising-tilgang. I takt med at borgeralliancen vokser og får flere lokale medlemsorganisationer, vokser vores team af community organisers også, og derfor søger vi nu en daglig leder til at sikre Medborgernes udvikling, drift og bæredygtighed.

Nørrebro-Nordvest er bydele med mange ressourcer og muligheder. Men mulighederne er ikke lige fordelt. Fattigdom, ringe arbejdsvilkår, utryghed og opsplitninger præger vores bydel og det mærker nogle mere end andre.  I Medborgerne tror vi på, at en bred borgeralliance er nøglen til forandring. Men det er altafgørende for os, at de lavtlønnede, minoriteterne, de mest utrygge ikke blot er med i alliancen, men har en ledende rolle.

Som daglig sekretariatsleder har du ansvaret for at føre bestyrelsens og medlemsorganisationernes beslutninger ud i livet. Du skal stå for at lede og fordele arbejdet i Medborgernes organiser-team på sekretariatet og sikre trivsel og strategisk udvikling. Med udgangspunkt i Medborgernes værdier, der vægter lokale relationer, engagement, selvbestemmelse, gennemsigtighed og mangfoldighed højt, skal du træffe beslutninger, der fremmer Medborgernes arbejde og understøtter de lokale ledere, ansatte og frivillige. Hos Medborgerne betragter vi mangfoldighed som en en særlig og afgørende styrke, og vi opfordrer derfor alle uanset alder, køn, religion eller etnicitet til at søge stillingen.

Dit job kommer til både at være ved skrivebordet og ude blandt vores medlemmer, sammen med vores organisers. Du vil skulle agere spillende træner, som både kan strukturere, planlægge og prioritere, men også væres drevet af at organisere og være udførende.

 

Dine opgaver som sekretariatsleder vil indebære:

 • At fastsætte målsætninger for teamet og prioritere ressourcerne samt løbende understøtte opgaveløsning, trivsel, motivation og udvikling blandt organisers.
 • At lede den strategiske udvikling af Medborgerne og sætte rammerne for at nå strategiske mål samt afrapportere disse til bestyrelsen.
 • At være visionær på vegne af Medborgerne og planlægge foreningens arbejde i et langsigtet og bæredygtigt perspektiv.
 • At have det økonomiske ansvar herunder budgettering, fundraising og dialog med mulige fonde og samarbejdspartnere.
 • At sikre, at Medborgernes samlede kompetencebehov er dækket.

 

Som Medborgernes sekretariatsleder skal du:

 • Brænde for social retfærdighed, demokratisk handlekraft og lokalt relationsarbejde
 • Være visionær, tænke strategisk og have mod på at bygge en ung forening op til en stærk aktør i det danske civilsamfund.
 • Være energisk, motiverende og en synlig inspirator, der skaber tillid og tro på den lokale forandringskraft.
 • Være relationelt stærk og være i stand til at møde og arbejde med alle slags mennesker og opbygge et stærkt netværk.
 • Have solid erfaring med projektledelse og personaleledelse, og gerne have indblik i eller erfaring med politiske organisationer, kampagner og beslutningsprocesser.
 • Have økonomisk overblik og erfaring med fundraising.

 

Vi ser også gerne at du:

 • Har lokalkendskab til Nørrebro og Nordvest og aktørerne i området.
 • Har kendskab til community organising-tilgangen.
 • Har forståelse for, hvad det kræver at lede, drive og udvikle en forening med mange frivillige kræfter.

 

Medborgernes tilbyder:

 • En to-årig ansættelse med løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst afhængigt af dine kvalifikationer.
 • En 37 timers stilling med fleksible arbejdstider, men der må påregnes en vis mængde arbejde i aftentimer og i weekender.
 • Mulighed for træning og efteruddannelse i samarbejde med den britiske borgeralliance Citizens UK samt de amerikanske borgeralliancer tilknyttet Industrial Areas Foundation.
 • Et mangfoldigt arbejdsmiljø og mulighed for en karriereveje indenfor arbejdet med at opbygge og udbrede lokale borgeralliancer over hele Danmark.

 

Spørgsmål?

Vil du vide mere, kan du kontakte forkvinde Ruth Gøjsen: 2494 4388 / [email protected] eller næstformand Michael Wulff: 3027 0816 / [email protected]

Send din ansøgning samt relevante bilag i en samlet pdf-fil til [email protected] senest mandag d. 19. februar 2018 kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler med udvalgte kandidater torsdag den 22. februar, og evt. anden samtale d. 26. februar 2018.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates