Medborgerne får Årets Anker

1. maj modtog Medborgerne Årets Anker, der uddeles af HK Hovedstaden til "personer eller organisationer, der gør noget særligt for arbejderbevægelsen og dens medlemmers forhold, herunder også de menneskelige relationer."

Prisen blev uddelt overborgmester Frank Jensen foran 200 gæster til HK Hovedstadens traditionsrige 1. maj-brunch. I sin overrækkelsestale fremhævede overborgmesteren, hvordan Medborgerne deler Ankers vision om, at det gode samfund bygges på på solidaritet og sammenhold, og skabes nedefra gennem stærke lokale fællesskaber.

Ligesom Anker var forankret i Sydhavnen, hvor han boede det meste af sit, så er Medborgerne forankret på Nørrebro og Nordvest, og vi håber med tiden at blive ligeså meget et symbol på vores kvarteret, som Anker var for sit.

 

Sekretariatsleder Tea Fromholt fra Medborgerne modtog prisen og den medfølgende check på 30.000 kr. med ordene:

"Det er en kæmpestor ære at modtage denne pris i Anker Jørgensens navn og på en dag som i dag, 1. maj. I Medborgerne er det lokale borgere, der sætter dagsordenen og holder beslutningstagerne til ansvar, så vi sammen kan skabe et endnu bedre sted at leve."

Pengene skal bruges til at give stemme til de borgere, som ikke er vant til at blive hørt, og skabe synlige kampagner i bydelen, som resulterer i konkrete positive forandringer.

Med prisen følger også et (stort!) litografi af en kampklar Anker, som nu kan hænge på vores kontor og minde os om den stolte organiseringstradition, som Medborgerne bygger videre på. 😊

 

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates