Flere unge i fritidsjob på NRB og i NV

"Jeg vil gerne have et fritidsjob, men jeg synes det er mega grænseoverskridende at gå til jobsamtale, derfor søger jeg slet ikke" - ung, 16 år

Hvorfor fritidsjob?

Unge på Nørrebro/NV brænder for at gøre nytte, for at være en del af det fællesskab, der er på en arbejdsplads og selvfølgelig også for at tjene deres egne penge.

En del unge kan troppe op med en ansøgning i hånden uden problemer. For andre er den selvtillid ikke givet. For andre igen er det en udfordring at afkode de sociale regler, der er på en arbejdsplads, og man kan nemt kan træde ved siden af. Når det sker, er forståelsen fra arbejdspladserne ikke altid til stede. Samtidigt oplever arbejdsgivere frustrationer med den store udskiftning af fritidsjobbere og med unge, der ikke forstår at begå sig på arbejdspladsen.

Medborgerne ønsker at ændre mødet mellem ung og arbejdsgiver, og den kultur der eksisterer omkring fritidsjob. Derfor er vi sammen med arbejdsgivere og aktører på fritidsjobområdet, gået sammen om at lave fritidsjob på en ny måde.

JOBDAY er første skud på stammen, hvor vi gør op med den klassiske jobsamtale. 

Er du arbejdsgiver, forældre, aktør på området eller ung og vil arbejde for at gøre fritidsjobområdet i Nørrebro/NV  bedre, så tøv ikke med at kontakte [email protected] eller ring på 29870359

FRAK og HK Service Hovedstaden har gennem Medborgerne taget de første skridt til en ny kampagne, der skal sikre bedre muligheder for at unge på Nørrebro og i Nordvest kan få arbejde ved siden af skolen. Sammen vil vi skabe bedre fritidsjob, hvor arbejdsgiver og ung møder hinanden på nye måder. Derfor bygger vi stærke relationer mellem unge og arbejdsgivere på Nørrebro og Nordvest.

JOBDAY 6. APRIL er en fælles arbejdsdag for unge og arbejdsgivere på Nørrebro og Nordvest, hvor vi har skiftet den klassiske jobsamtale ud med arbejdstøjet. Vi går forrest og sikrer fremtidens arbejdskraft en god vej ind på arbejdsmarkedet. Vi inviterer lokale arbejdsgivere og unge fra Nørrebro og Nordvest til JOBDAY, hvor vi sammen slår et slag for bedre fritidsjob på Nørrebro og NV. 

Bliv certificeret ‘Go’ unge-arbejdsplads’

Du forpligter dig på at:

 • Ansætte efter gældende love og regler om sygdom, ferie o.lign
 • Tilbyde en Buddy for den unge
 • Tænke i alsidige arbejdsopgaver
 • Nedskrive regler på arbejdspladsen - også de uskrevne
 • At parre de unge i teams af min 2 personer
 • At blive en del af et aktivt netværk af arbejdsgivere, der også løfter lokalt

Du får:

 • Adgang til et støttende netværk af professionelle, der kender de unge
 • Billet til 1-dags uddannelse om unge og arbejde
 • En sticker til dit vindue, der viser, at du tager socialt ansvar
 • Der bliver reklameret for din virksomhed ifm. JobDay
 • En fysisk anerkendelse, du kan vise dine kunder
 • Din virksomhed bliver reklameret for ifbm. JobDay

Program for JOBDAY

JOBDAY bliver afholdt lørdag den 6. april hos UU-vejledningen på Korsgade 30.

- Kl. 10-11 mødes de unge og arbejdsgiverne og spiser morgenmad sammen.

- Kl. 11-15 er de unge ude at arbejde på arbejdspladserne

- Kl. 15-16 deler vi erfaringer fra dagern og overrækker diplomer og certificeringer. 

 

Fritidsjob og Falafler

I løbet af september og oktober 2018 var vi ude og lytte til ca. 120 unge mellem 13-24 år i bydelen, for at blive klogere på, hvad de unge ser som udfordringer ved at søge og være i fritidsjob. 

Efter at have lyttet samlede vi nogle af de unge vi havde snakket med til Fritidsjob og Falafler. Et event hvor de delte deres erfaringer med fritidsjob, og kom med ideer til, hvordan jobsamtaler kunne afholdes på en måde, der opleves rarere og mindre intimiderende. Eksempelvis som en gåtur rundt om søerne, hvor de unge er med til at sætte dagsordenen for samtalen. Måske endda med en ven under armen, hvis flere skal ansættes.

 

Arbejdet fortsætter med høj energi, og vi ser frem til at gøre Nørrebro og Nordvest til et bedre sted at være ung i fritidsjob.

Kampagnen er støttet af:

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Vær med Spred budskabet

get updates